torsdag 29 mars 2012

1 timmes promenad avklarad, duschat, käkat lunch och dags att ta tag lite i skoluppgifterna. Fast först ska jag blogga, läsa bloggar, checka facebook..ja ni vet allt det man brukar göra före man sätter igång.

Jag lovade receptet på den goda kycklingen jag lagade i tisdags så här kommer den:

Ingredienser:

4 st. kycklingfilér (3 om de är stora)

Marinaden:

1 dl persilja, gärna kruspersilja
1 krukabasilika, färsk
2 st vitlöksklyftor
1 msk citronsaft
1 tsk citronskal
0,5 dl olivolja
riven chili om man gillar hetta (efter tycke och smak)

Låt kycklingbrösten ligga i marinaden helst ett dygn före servering, men jag lät dem ligga i ca 4 timmar. Kycklingbrösten kan serveras både varma och kalla som plockmat eller som en rätt i en buffé men passar perfekt till middag ;)


1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa alla ingredienserna till en slät och grön marinad i en matberedare eller i en glasmixer. Häll upp marinaden i ett djupt ugnsfast fat. Lägg ner kycklingen i marinaden. Se till att marinaden fördelas jämnt.

2. Stek kycklingen hastigt i en stekpanna, de ska få en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg tillbaka kycklingen i ugnsformen och ställ in i ugnen, ca 30 minuter.

Och voila! Servera med bulgur eller ris + en sallad till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar