Jag lovade receptet på den goda kycklingen jag lagade i tisdags så här kommer den:
Ingredienser:
4 st. kycklingfilér (3 om de är stora)
Marinaden:
1 dl persilja, gärna kruspersilja
1 krukabasilika, färsk
2 st vitlöksklyftor
1 msk citronsaft
1 tsk citronskal
0,5 dl olivolja
riven chili om man gillar hetta (efter tycke och smak)
Låt kycklingbrösten ligga i marinaden helst ett dygn före servering, men jag lät dem ligga i ca 4 timmar. Kycklingbrösten kan serveras både varma och kalla som plockmat eller som en rätt i en buffé men passar perfekt till middag ;)
1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa alla ingredienserna till en slät och grön marinad i en matberedare eller i en glasmixer. Häll upp marinaden i ett djupt ugnsfast fat. Lägg ner kycklingen i marinaden. Se till att marinaden fördelas jämnt.
2. Stek kycklingen hastigt i en stekpanna, de ska få en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg tillbaka kycklingen i ugnsformen och ställ in i ugnen, ca 30 minuter.
Och voila! Servera med bulgur eller ris + en sallad till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar