onsdag 23 november 2011

Idag bestämde jag mig för att göra lasagne, i den ska jag ha purjolök och morötter tillsammans med köttfärsen. När jag hackat ner purjolöken till så liten bit det bara går (Jens tycker inte om stekt lök i någon form, det är konsistensen han inte gillar)så märker jag att jag inte har någon tomatsås! Jo vad gör jag då, jo gör en egen. Har aldrig gjort det så jag improviserar lite, hackar 5 tomater, kör i en blender till en slet "sås", steker vitlöken lite snabbt och lägger i den här tomatsåsen. Därefter lite kryddor som basilika, chili, salt, peppar och tomatpuré. Nu får det koka lite över en timme innan jag kan steka köttfärsen och det andra goda. Det doftar super gott i köket nu, så jag hoppas att den hemlagade tomatsåsen blir en succé!

Egentligen om man har tid och motivation, varför inte göra en egen tomatsås utan konserveringsmedel, e-ämnen och annat?

3 kommentarer:

  1. När vi växte upp så tyckte inte min bror heller om konsistensen på lök, i vissa fall fungerar det bra att riva den på den minsta grejen på rivjärnet eller använda en fiffig grej - det är som en rund behållaren som man håller sätter över löken, sen så är det knivblad uppe i den, så trycker man ner dom genom att trycka på den uppepå, och.. på det sättet blir löken snabbt väldigt finhackad.. Har ingen aning vad det heter, man ser det på loppisar ibland :S /Sandra

    SvaraRadera
  2. Googlade lite snabbt, en sån här jag menade: http://www.kitchenstore.se/hacka-pressa/lokhackare-leifheit.html

    Finns säkert på fler ställen :P

    /Sandra

    SvaraRadera
  3. Sandra tack!! till en sådan ska ja spara ihop, för det är sjukt drygt att stå och hacka lök i typ 20 minuter :D Jens brukar använda lökpulver, och det är helt okej men det ger ändå inte samma smak som riktig stekt lök! ;)tycker iaf jag är gott :D

    SvaraRadera